Persoonlijke en zakelijke Giphy laten maken op locatie voor branding

Persoonlijke of zakelijke branding is zo belangrijk! Laat je eigen GIFjes maken voor social media en vergroot je merknaam en zichtbaarheid van jouw bedrijf via Instagram Stories.

Persoonlijke Giphy voor persoonlijke/zakelijke branding

Persoonlijke Giphy voor persoonlijke/zakelijke branding

Wil jij jouw zakelijke of persoonlijke branding ook laten zien via Instagram Stories? Denk er dan eens over na om een persoonlijke Giphy te laten maken op locatie. Selecteer jij GIF op Instagram Stories dan zie je tientallen mogelijkheden en wellicht is het net niet wat je zoekt of wat je wilt uitstralen.

Dat is precies wat ik had. Zocht ik naar een sauna dan vond ik het geen passende beelden, onder wellness kwam ook niet veel soeps tevoorschijn, qua reizen vond ik het ook niet altijd wat en met andere zoektermen vond ik het net allemaal niet bij mijn merk passen en wat ik wil uitstralen.

Na het meedoen aan de Thuisduik 2022 van UNOX ging ik mijn Insta Stories plaatsen en toen zag ik zoveel gave GIFJES van Unox. Zoiets wilde ik ook ook voor Wellness Spots, mijn digitale Wellness Lifestyle Magazine en ook wel voor mijn persoonlijke reismagazine Travelaroundwithme.com.

Dat was de dag dat ik in contact kwam met Ronald Verdier van Verdier Creative Video uit Zuid-Holland. Ik kende Ronald al maar wist toen nog niet dat hij inmiddels ook Gifjes kan maken. Hij heeft alles in huis en anders op locatie om een zakelijke en/of persoonlijke Giphy te laten maken. En dan praat ik over echt persoonlijke Giphy’s want hij tekent geen Giphy’s en ontwerpt geen Giphy’s. Hij filmt jou en maakt van jou als persoon een persoonlijke Giphy op locatie.

*Bekijk hier alle Wellness Spots Giphy’s.
**Ontdek hier de Travelaroundwithme Giphy’s.
***Neem contact op met Verdier Creative Video voor de mogelijkheden en bekijk zijn Insta hoogtepunten qua Gifjes hier.

Persoonlijke Giphy voor persoonlijke/zakelijke branding

Persoonlijke Giphy laten maken op locatie

Neem contact op met Ronald van Verdier Creative Video uit Zuid-Holland als jij persoonlijke Giphy’s wilt laten maken op locatie. Ronald biedt diverse mogelijkheden aan voor het laten maken van Giphy’s voor persoonlijke en zakelijke branding.

 1. Ga naar zijn thuis studio;
 2. Reis naar een van zijn GIF’ins op locatie;
 3. Laat Ronald naar jouw locatie toekomen.
Persoonlijke Giphy laten maken op locatie

Wat is een Gifje eigenlijk?

Een Gifje, of sticker, is een kort filmpje van ongeveer 4 seconden. De achtergrond is geheel transparant, dus plaatsbaar over elk soort content wat jij online wilt zetten. Dat is ook de reden dat er een groot groen of blauw doek wordt gebruikt om de achtergrond transparant te maken.

Wat is een Gifje

Hoe gaat een Giphy maken in zijn werk

Hoe het maken van een zakelijke of persoonlijke Giphy op locatie in zijn werk gaat is geheel afhankelijk van wat jouw wensen zijn. Een aantal dingen zijn natuurlijk wel bekend maar in principe kan je alle kanten op.

Zo wilde ik voor Wellness Spots ook graag Giphy’s laten maken in een bubbelbad. Ronald heeft een bubbelbad in de tuin dus vandaar dat onze shoot in zijn tuin plaats vond. Nou moet ik wel zeggen dat Ronald een vriend van mij is! Ik heb nog een aantal ideeën voor Giphy’s laten op locatie en hiervoor zal ik Ronald van Verdier Creative Video t.z.t. uitnodigen om naar een wellness locatie te rijden om daar op locatie gifjes te laten maken.

In zijn studio hangt een groot groen doek waarvoor de Giphy’s gemaakt worden. Bij aankomst voor het laten maken van jouw Giphy’s zal daar al zijn camera apparatuur, licht lampen etc. klaar staan zodat je gelijk kan gaan shooten.

Wil jij dat Ronald naar jouw locatie toekomt dan zal hij uiteraard alle apparatuur meenemen. Het belangrijkste is eigenlijk dat er een groot groen doek van zo’n 2 x 2 meter kan worden opgehangen waarvoor de Giphy gemaakt gaat worden.

Zakelijke en persoonlijke Giphy laten maken op locatie

Belangrijk! Noteer hoe Giphy’s eruit moet zien

Het belangrijkste is om van te voren goed na te denken hoe jij jezelf, je merk en je bedrijf wilt positioneren. Hoe wil jij het in beeld brengen. Wat is je doel met de Giphy’s? Welke uitdrukkingen wil je laten zien? Wie wil je ermee bereiken, wat wil je ermee doen, hoe moeten mensen je gaan vinden etc.

Om je tijd met Ronald van Verdier Creative Video uit Zuid-Holland zo goed mogelijk te benutten is het van groot belang dat je dit van tevoren helder hebt. Deel je ideeën ook voor de afspraak met Ronald zodat hij kan kijken naar wat je precies wilt en of dat ook mogelijk is. Maak bijvoorbeeld voor jezelf een moodboard met ideeën voor Giphy’s die je wilt laten maken.

Voor Wellness Spots vond ik het bijvoorbeeld heel belangrijk dat een zakelijke Giphy van Wellness Spots herkenbaar is, dat diverse doelgroepen zich ermee kunnen associëren en identificeren en dat het direct duidelijk is wat wij ermee bedoelen zodat mensen onze GIF ook gaan gebruiken. Voor Wellness Spots heb ik dan ook 2 modellen meegenomen met een divers uiterlijk.

Voor Travelaroundwithme.com was ik op zoek naar echt persoonlijke Giphy’s. Ik ben Henriëtte van Travel around with me en het is ook alleen maar Travel around with me (Henriëtte) en wie ik meeneem of ontmoet op reis. Voor mijn persoonlijke Giphy’s kon het dan ook alleen maar ikzelf zijn of ik met iemand. Dat is een totaal andere invalshoek als met mijn andere digitale magazine Wellness Spots. Ik heb Ronald van Verdier Creative Video dan ook 2 verschillende briefings gestuurd.

Wil jij een Giphy met bepaalde attributen? Neem die dan zelf mee. Voor de zakelijke en persoonlijke Giphy’s die ik op locatie heb laten maken had ik bijvoorbeeld het onderstaande allemaal meegenomen:

 1. Badjassen;
 2. Handdoeken;
 3. Fotografie camera;
 4. Champagne glazen;
 5. Vliegtickets en een wereldbol.

Een ding is zeker, het wordt een grote dolle boel! Ben je camera schuw en/of vind je het spannend? Geen probleem! Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat Ronald een ster is om je op je gemak te stellen en graag meehelpt en eventueel het een en ander kan voordoen. Ronald zorgt zeker dat je je op je gemak voelt en helpt je over die drempel. Jij kan het ook!

Persoonlijke branding

Giphy account aanmaken en branding aanvragen

Om je zakelijke en persoonlijke Giphy’s zo snel mogelijk terug te zien op Instagram kan je van tevoren alvast een Giphy account aanmaken. Ga naar www.giphy.com en meld je aan! Zodra je de persoonlijke Giphy’s die je op locatie hebt laten maken hebt ontvangen kruip je achter de computer. Zo maak je een Giphy account voor Instagram Stories:

 1. Ga naar Giphy.com en meld je aan;
 2. Klik rechtsboven op upload;
 3. Upload de bestandsnaam en wacht even;
 4. Geef het bestand alle relevante tags die je kan bedenken;
  *De tags zijn de woorden waarop je wilt dat je Insta GIF wordt gevonden.
 5. Sla op en klaar ben je…bijna!
 6. Wil jij een zakelijk account? Oftewel een branding account? Vergeet je dan niet aan te melden als ‘Brand’ of ‘Artiest’;
 7. Na aanmelding wordt je account door Giphy gereviewd en ontvang je vanzelf per e-mail een bevestiging als je branding of artiesten account is goedgekeurd.
GIFjes maken

Zou jij een zakelijke Giphy willen laten maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *