Wonen en werken in Portugal voor Digital Nomads

Altijd al eens willen werken in het buitenland? Werk jij compleet digitaal en online? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor wonen en werken in Portugal als digital nomad.

Wonen en werken in Portugal voor digital nomads

Portugal is een heerlijke plek voor een vakantie! Maar Portugal is ook een heerlijke plek om te wonen en werken digital nomads. Heb jij locatie onafhankelijk werk? Dan moet je zeker eens kijken naar de mogelijkheden om je kantoor (al dan niet tijdelijk) naar Portugal te verplaatsen.

Een lekkere vrijdagmiddagborrel met een Vinho Verde, met je laptop neerstrijken in een van de mooiste Portugese dorpen, uitwaaien langs het strand en nieuwe creatieve ideeën op doen terwijl je geniet van de meest waanzinnige vergezichten in Portugal.

Of je nu voor jezelf werkt als ondernemer of in loondienst hebt. Tegenwoordig hebben bedrijven gezien dat de business gewoon doordraait als mensen thuiswerken. Een workation zou dus prima moeten kunnen en het is zeker de moeite waard om eens te vragen naar de mogelijkheden op het werk.

Wonen en werken in Portugal voor digital nomads

Het eerste digital nomad dorp op Madeira

Leuk om te weten is dat op het mooie Portugese eiland Madeira het eerste digital nomad dorp van Europa is te vinden. In het mooie dorpje Ponta do Sol is in samenwerking met de regionale overheid en StartUp Madeira een gratis werkplek met supersnel internet gerealiseerd, om zo de ultieme locatie te creëren voor remote professionals en tegelijkertijd de lokale bedrijven een boost te geven.

Alle ingrediënten zijn hier aanwezig voor de digitale nomaden utopie: adembenemende bergen, de zee, frisse lucht, eindeloze hiking trails, en een community van mensen met een zelfde soort levensstijl. Het initiatief, in stroomversnelling geraakt door covid-19, is dan ook zo’n groot succes gebleken dat het nu al met 3 jaar is verlengd, tot 2024.

Als je van plan bent om tijdelijk te gaan wonen en werken op Madeira, zorg dan dat je in elk geval Oud & Nieuw viert op Madeira. Via de link hieronder lees je waarom!

*Bekijk mijn reistips voor Madeira hier. 
**Een must, vier Oud & Nieuw op Madeira.
***Bezoek de natuurlijke zwembaden op Madeira.

Wonen en werken op Madeira

Lissabon heerlijke stad met veel co-working spaces

Vanwege de centrale ligging in Europa en de vele techbedrijven die zich hier de laatste jaren hebben gevestigd, is Lissabon zich snel aan het ontwikkelen als tech hoofdstad van Europa. Het aantal coworking spaces schiet als paddestoelen uit de grond.

Het feit dat de stad veel leegstaande industriële panden heeft, draagt bij aan deze ontwikkeling. In combinatie met het fijne klimaat, de vele restaurants, het bruisende nachtleven en de nabijheid van veel verschillende stranden en surf spots, heeft de stad meer dan genoeg te bieden voor de avontuurlijke thuiswerker.

*Ontdek de Alentejo vanuit Lissabon met deze reistips.
**Verblijf in een van deze heerlijke wellness hotels in de Alentejo.

Locatieonafhankelijk werken Portugal

Zet deze Cowork hotspots in Portugal op je kantoor wishlist

Hou jij van de inspiratie door in een ander land te werken en gaat je creativiteit nog sneller stromen van elke keer ergens anders wonen en werken. Zou jij graag eens je thuiskantoor opbouwen ergens in Portugal of een workation in Portugal willen beleven? Zet dan de onderstaande plekken op je kantoor wishlist:

 1. Algarve: Salema Eco Camp bij Lagos;
 2. Centraal Portugal: Pipedream in Peniche;
 3. Azoren: Novovento Cowork in São Miguel;
 4. Lisboa: Idea Spaces en The Base in Lissabon;
 5. Alentejo: Vagabond in Vila Nova de Milfontes;
 6. Madeira: Digital Nomad Village in Ponta do Sol;
 7. Porto & Noord Portugal: Work In Porto en Land Work in Porto.
Wonen en werken in Portugal voor digital nomads

Meer tips voor wonen en werken in buitenland

Lijkt het jou wel wat om een tijdje ergens anders te wonen en te werken in het buitenland? Ik kan het je alleen maar aanraden om het eens te doen. Zelf heb ik eens 10 maanden in Italië gewoon en een paar maanden op Tenerife. Daarnaast heb ik ook een artikel met tips om als digital nomad in Kroatië te werken.

 1. Meer tips voor wonen en werken in Kroatië.
 2. Werken in het buitenland op een camping? Dit is mijn ervaring!
Werken in het buitenland op een camping

Bekijk hier mijn persoonlijke reistips voor Portugal

 1. Ontdek hier al mijn reistips voor Portugal.
 2. Ontdek hier al mijn wellness reistips voor Portugal.
Wonen en werken in Portugal voor digital nomads

Heb jij wel eens overwogen om te wonen en te werken in Portugal als digital nomad?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *