Wonen en werken in Kroatië voor Digital Nomads

Altijd al eens willen werken in het buitenland? Werk jij compleet digitaal en online? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor wonen en werken in Kroatië als digital nomad.

Wonen en werken in Kroatië voor Digital Nomads

Wonen en werken in Kroatië voor Digital Nomads

Croatia, your new office!”, is een nieuwe promotie campagne van het Kroatisch Nationaal Verkeersbureau met als doel Kroatië te positioneren als een aantrekkelijke en goed voorbereide bestemming om te wonen en te werken in Kroatië voor digital nomads. Via deze website kan je alle belangrijke informatie met betrekking tot de vergunningsaanvraag en het verblijf in Kroatië voor digital nomads nalezen.

Kroatië is een van de eerste leden van de Europese Unie die een tijdelijk verblijf van één jaar voor digitale nomaden heeft gereguleerd. De Kroatische toeristen industrie erkent deze kans in de ontwikkeling van “year-round” toerisme. “Met een kwalitatief aanbod en eenvoudigere procedures, streven we ernaar om zoveel mogelijk digital nomads aan te trekken en zo onze bestemming te promoten. Digitale nomaden zijn een uitstekende kans voor de Kroatische economie en we zijn verheugd over het feit dat digitale nomaden steeds meer belangstelling tonen voor tal van Kroatische steden.

Ik geloof dat Kroatië indruk zal maken op digitale nomaden met haar natuurlijke en culturele schoonheden en zijn authentieke aanbod. Ik wens alle huidige en toekomstige digitale nomaden een warm welkom op een van de meest gewilde en unieke Europese bestemmingen – Kroatië “, aldus de minister van Toerisme en Sport Nikolina Brnjac.

Het bovenstaande wordt ook erkend door veel buitenlandse mediakanalen, waaronder ’s werelds toonaangevende reismagazine Lonely Planet, dat een recent artikel wijdde aan het onderwerp digitale nomaden en de voorwaarden waaraan buitenlanders moeten voldoen om een ​​jaar als digitale nomaden in Kroatië door te brengen.

Ook het gerenommeerde tijdschrift Forbes publiceerde in zowel de Franse als de Amerikaanse editie een artikel over Kroatië als gewilde en open bestemming voor digitale nomaden. Tot slot noemen veel Amerikaanse media Kroatië en Dubrovnik als zeer gewilde bestemmingen voor digitale nomaden.


*Bekijk de info van de Rijksoverheid over dit onderwerp!
**Volgens The Nomad Life zijn dit de beste co-working spaces in Kroatië.

Bekijk hier al mijn persoonlijke ondernemers tips!

Heb jij wel eens overwogen om te wonen en te werken in Kroatië als digital nomad?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *