Wie ben ik, wat doe ik, wie is mijn favo klant en tips

Wie is Henriëtte Bokslag en wat doe ik nou precies voor werk? Hoe is het allemaal begonnen, wat zijn mijn learnings en tips voor andere ondernemers?

Wie is Henriëtte Bokslag

Wie is Henriëtte Bokslag en wat doe ik voor werk?

Mijn naam is Henriëtte Bokslag en ik ben geboren in 1984. Ik woon heerlijk aan het strand in Scheveningen en ik werk als zelfstandig ondernemer. Ik wilde nooit kiezen en ik wilde werk doen wat ik leuk vond, inmiddels heet dat geloof ik een ‘multipotential’.

Ik heb een opleiding afgerond in Tourism & Leisure Management en voor de opzet van mijn eigen bedrijf in alle takken van de reisbranche gewerkt. Ik ben een content creator, publisher en reisexpert in één en al mijn reistips deel ik op Travelaroundwithme. Inmiddels kan ik mijzelf ook een wellness expert noemen, want sinds 2016 ben ik de uitgever van online media Wellness Spots

Concreet betekent dit dat ik overal ter wereld unieke reis- en wellness reportages in tekst, beeld en video creëer en als publisher op mijn media kanalen publiceer. Daarnaast vind ik het leuk om ondernemers tips te delen.

Wie is Henriette Bokslag

Hoe ben je gestart als ondernemer?

Mijn werk is een zwaar uit de hand gelopen hobby, maar het ondernemersbloed zat wel altijd al in me. Ik was als kind al bezig met winkeltje spelen en vond geld reuze interessant, vooral omdat het er niet was bij ons thuis. Ik riep van jongs af aan dat ik een eigen bedrijf wilde!

Toen ik startte met bloggen in 2011 had ik nooit bedacht dat ik eind 2017 mijn baan op zou zeggen en per januari 2018 fulltime voor mijn droom van een eigen bedrijf ging. Ik wilde dus wel altijd een eigen bedrijf maar wist niet dat mijn hobby mijn bedrijf zou gaan worden. In de periode 2015-2018 ontdekte ik de mogelijkheden om geld te verdienen met wat ik deed en toen ik genoeg verdiende zegde ik mijn baan op en ging ik mijn droom achterna.

Mijn ideale klant is….

Mijn ideale klant is een persoon, bedrijf of dienstverlener die oprecht de meerwaarde inziet van wat ik doe en het liefste meedenkt en een lange termijn samenwerking voor ogen heeft.

Hier werk ik…

Ik heb geen favoriete plek want ik vind heel veel leuk en fijn! Ik heb een aantal maanden op Tenerife gewoond en bijna een jaar in Italië. Super leuk en ik zou het zo weer doen! Maar ik heb nu ook een vriend en ik ben mantelzorger dus ik kies er nu voor om vanuit huis te werken omdat ik voor mijn werk al zoveel reis.

Thuis heb ik alles bij de hand, een bureau dat eruit ziet als een cockpit met dubbele schermen en de beste technische snufjes om mijn werk goed te kunnen doen. Ook niet onbelangrijk, thuis heb ik super snel internet. Maar ik ga zo nu en dan wel in een leuk koffie cafétje werken in Den Haag en ik werk regelmatig samen met andere online ondernemers, dan spreken we wel eens in Breda of Utrecht af om daar samen te werken in een café of hotel.

*Tips voor leuke flexwerkplekken in Den Haag.
**Mijn tips voor leuke plekjes om te werken en koffie te drinken in Den Haag

Wie is Henriëtte Bokslag

Mijn tips voor startende ondernemers

Mijn beste tip is: geloof in jezelf! Als ik naar iedereen in mijn eigen omgeving had geluisterd had ik nooit gestaan waar ik nu ben. Zelfs mijn moeder zegt nu: ‘het is goed dat je niet altijd naar me luistert’, haha! Creëer een groep like-minded mensen om je heen die ook in jou geloven en in het werk wat je doet. Blijf doorzetten, hoe moeilijk ook soms en geniet van de weg ernaar toe, die heeft altijd hobbels en zijsporen.

Persoonlijk ben ik niet iemand die gelooft in zelfhulpboeken en het volgen van tig cursussen, het kan een bijdrage leveren maar je moet zelf vinden wat bij je past. Besef goed dat iedereen advies geeft op basis van zijn of haar eigen ervaringen en dat dat dus niet per definitie ook het beste voor jou is. Wat wel kan helpen is een coach of een psycholoog om je eigen blokkades onder ogen te zien.

Werken met locatie onafhankelijke mensen is top omdat

Wat mij betreft zitten er meer voordelen dan nadelen aan het werken met online freelancers of digital nomads. Hoewel deze personen niet en én hoeven te zijn noem ik voor het gemak nu maar even steeds het woord freelancer.

Heb jij een freelancer die aan de andere kant van de wereld is gevestigd en heb je in de avond iets nodig? Grote kans dat diegene kan helpen en anders is het geregeld als jij in de ochtend als jij weer klaar bent om aan je werkdag te beginnen.

Je zit niet vast aan een freelancer die je inhuurt en je huurt hem of haar alleen in als je diegene nodig hebt. Freelancers hebben vaak een groot netwerk overal ter wereld dat afhankelijk van je bedrijf vast nog wel eens te pas kan komen. Mensen die freelancen kiezen daar zelf voor en doen mijn inziens meestal precies dat wat zij willen, waardoor men soms enthousiaster, sneller en beter werk aflevert dan iemand in loondienst.

Mijn werk kan je hier zien

Voor leuke reistips over avonturen, roadtrips, paardrijden en de tofste festivals en events kan je online meereizen via Travelaroundwithme.com.

Ben je gek op wellness en alles wat daarmee te maken heeft? Bezoek dan hét digitale Wellness Lifestyle Magazine, WellnessSpots.com.

En ben je benieuwd naar mijn zakelijke tips, lees dan hier mijn ondernemerstips.

Online geld verdienen tips - Wellness Spots Magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *