Tips om thuiswerken leuker te maken en te houden

Werk je ineens veel thuis en ben je op zoek naar tips om thuiswerken leuker te maken en te houden? Dan zit je hier goed want ik werk altijd al vanuit het huis dus voor mij is het niet anders als anders.

Tips om thuiswerken leuker te maken en te houden

Tips om thuiswerken leuker te maken en te houden

Ik zie het bij veel mensen om mij heen, ze vinden er niets aan dat thuiswerken. Ze missen hun collega’s, de gezelligheid bij de koffiemachine en het wandelingetje tussen de middag. Voor al die mensen deel ik graag mijn tips om thuiswerken leuker te maken en te houden. Want het kan écht!

Met deze tips zorg je ervoor dat je productief blijft en niet teveel gaat lanterfanten en toch plezier in je werk en vooral plezier in je werkdag houdt. En doe vooral waar jij je goed bij voelt, er is niets goed of slecht, je moet alleen even dat vinden wat voor jou fijn werkt.

Geef jezelf een schouderklopje

Ja jet fixt het toch allemaal maar mooi eventjes vanuit huis! Of je nu in een team werkt of niet, zorg dat je de voldoening van een bepaalde taak, project of opdracht uit jezelf haalt en je niet perse je collega’s nodig hebt voor dat schouderklopje. Trakteer jezelf als je een doel hebt behaald en desnoods bel je gewoon je collega’s.

Trakteer en denk aan jezelf

Op je werk krijg je een taartpunt als er iemand jarig is, als een doel is behaald komt er een borrel, op donderdag- of vrijdagmiddag is er ook een borrel en op maandagochtend is er een koffiemoment.

Trakteer jezelf zo nu en dan eens! Doel behaald? Stuur brownies die door de brievenbus passen op naar jezelf. Zin in een borrel aan het einde van de week? Stuur een bierpakket of wijnpakket naar jezelf op en doe mee aan een online proeverij. Werk je met een team aan freelancers of met collega’s in loondienst? Trakteer je freelancers eens op iets leuks of bedenk met je collega’s iets leuks, leg geld bij elkaar en organiseer iets voor de interactie met elkaar.

*Stuur jezelf brownies op!

Doorbreek de sleur van thuiswerken

Vind jij het thuiswerken maar saai? Doorbreek de sleur in huis! Sta als het kan eens op een andere tijd op of verplaatst je kantoor (als het kan) naar een andere kamer.

Werk je altijd vanuit een bepaalde kamer? Zet dan nu eens al je kantoorspullen in de eetkamer. Of ga eens op een kussen aan een lage tafel werken. Ontdek zelf waar jij je prettig bij voelt.

MoneyMonk review

Gun jezelf een andere werklocatie of workation

Wat is de betekenis van een workation? Dat lees je via de link maar kort gezegd komt het erop neer dat je ergens anders dan thuis gaat werken aan je doelen en projecten of aan je reguliere opdrachten. Zin in een workation in Nederland of een fijn Tiny House of misschien zelfs een leuk Tiny Office in Nederland waar je ongestoord kan werken?

*De Tiny Houses van EuroParcs & werk in Tiny Offices van EuroParcs.
**Landal Puur Exloo in Drenthe is een van dé Workation bestemmingen in Nederland.

Wat is een workation

Heb jij nog meer leuke tips om thuiswerken leuker te maken en te houden?   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *