Persbericht Expositie kunstenaars Goeting

Organiseer jij een opening ter ere van een bepaalde gelegenheid? Dan wil je natuurlijk graag dat je nieuws wereldkundig wordt gemaakt. Welke media is interessant om te selecteren? En hoe zorg je ervoor dat je persbericht wordt opgepikt door on- en offline media? Dat is precies waar Bureau Bokslag mee kan helpen.

Persbericht Expositie kunstenaars Goeting

In opdracht van Goeting Art en TripleAProjects heb ik in november 2017 een persbericht en uitnodiging opgesteld voor de opening van de tentoonstelling “De Haagse schildersfamilie Goeting”. Voor deze opening heb ik diverse on- en offline media benaderd, waaronder:

  • Landelijke media (Familie Goeting heeft in heel Nederland diverse kunstwerken)
  • Regionale media (Familie Goeting komt uit Den Haag)
  • Kunst gerelateerde media

‘De Haagse schildersfamilie Goeting’ in de media

De Telegraaf publiceerde op vrijdag 1 december onderstaand artikel:

AD.nlpubliceerde op donderdag 7 december onderstaand artikel:

Dagblad 070 publiceerde op dinsdag 5 december onderstaande artikelen:

Cultuurpers publiceerde op vrijdag 15 december onderstaande artikelen:

Den Haag Direct publiceerde op dinsdag 19  december onderstaande artikelen:

De Haagse Tijden publiceerde op 14 april 2020 onderstaande artikelen:

Wie behoren tot de Haagse kustenaars familie Goeting?

Jan Goeting (1918-1984), die gerekend wordt tot de Nieuwe Haagse School, was docent aan de Vrije Academie en De Koninklijke Academie. Hij exposeerde in de bloeitijd van kunstenaarsgenootschap Pulchri Studio. Als kunstenaar maakte hij talloze gevelstenen, monumentale keramische objecten en mozaïeken, zowel in Den Haag (huidige ANWB gebouw) en Wassenaar als daarbuiten.

Hij stond ook bekend als portretschilder en portretteerde veel vooraanstaande personen en kunstenaars, zoals Prinses Beatrix en Prinses Christina (voor het nationaal geschenk aan Koningin Juliana in 1976), Victorine Hefting en Annet Nieuwenhuizen. Exposities van zijn werk vonden plaats in vele Europese landen, het Midden-Oosten en in de Verenigde Staten. In 2015 werd een kunstwerk herplaatst op het Elandplein in Den Haag.

Jan Goeting
Blauw Gordijn - Jan Goeting

Catharina Goeting-Stultiëns (1912-1987), volgde de Koninklijke Academie in Den Haag en was lid van de Haagse kunstkring en Pulchri Studio. Haar technieken bestonden uit het gebruik van olieverf, grafiek, aquarel, gemengde techniek, pastel en wandkleden.

Zij kreeg veel monumentale opdrachten, zoals wandkleden in het Provinciehuis te Middelburg (1960), in de trouwzaal van het Stadhuis Vlissingen en in het Lyceum te Zeist.

Catharina Goeting Stultiens
Catharina Goeting Stultiens- Goeting Art

Joep Goeting (1946-1986) studeerde aan de Academie voor Beeldende kunst in Arnhem en Rijksacademie voor Beeldende Kunst in Amsterdam. Zijn technieken omvatten schilderen, aquarelleren, gouaches, gemengde techniek en keramiek. Zijn eerste tentoonstelling vond in 1972 plaats bij Ina Broerse, Galerie Gamma in Amsterdam.

In 1974 ontving hij een Stipendium van het ministerie van CRM. Andere tentoonstellingen vonden plaats in het Institut Neerlandais Parijs 1973 en in Nagoa (Japan), Keulen en New York. Zijn werk bevindt zich onder andere in het Haags Gemeentemuseum en het Museum in Los Angeles.

Joep Goeting
Joep Goeting - Zwarte Bosgod